Su İçmenin Yararları

Suyun önemini, susuz yaşayamayacağımızı hepimiz biliyoruz. Vücudumuzun yüzde 60-70'inin sudan oluştuğunu da. Ancak suyun önemi son yıllarda giderek daha da vurgulanır oldu. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık 2000 isimli yayın organında yayınlanan suyla ilgili bir araştırma yazısında, tıp dünyasının suları keşfettiğinden, bir çok üniversitede hidroterapi kürsülerinin açıldığından söz ediliyor.

Su içmek, yüz yıkamak, yüzmek, yara üzerine buz koymak hidroterapi biçimleri arasına giriyor. Suyun cilde teması sinir uçlarını uyarıyor. Örneğin, suyun enseye dokunuşu migrenden kas tutulmalarına kadar birçok soruna çare oluyor. Damar çeperlerini etkileyen su, varisleri rahatlatıyor, dolaşım bozukluklarını düzeltiyor. Oturma banyoları hemeroid ve varis tedavilerinde, rahim kasılmalarına bağlı ağrılarda işe yarıyor. Buğu tedavisi, solunum yolları, sinüs ve akciğerlerdeki tahrişin tedavisinde yararlı oluyor. Ağrılı kasların tedavisi için sauna, strese karşı ise yıkanmak ve yüzmek öneriliyor. Bir de tabii cilt bakımı var. Yüz yıkanınca, cildin gözeneklerinde biriken sebum maddesi temizlenip ölü hücreler atılıyor. Gözeneklerin açılmasıyla cilt rahatlıyor. Su içmek Tabii bütün bunların yanı sıra su içmenin öneminden de söz etmek gerekir. Az, sık ve özellikle yemeklerin hazmedilmediğ i saatlerde su içmek çok yararlı.

* Su, yaşamamız için şart. Çünkü, vücudumuzun yüzde 60-70'i sudan oluşuyor.

* Vücut ısısını düzenliyor, organlarımızdaki işe yaramaz maddelerin vücuttan atılmasını, yiyeceklerin enerjiye dönüşmesini sağlayıp eklemlerimize güç veriyor.

* Böbrekleri çalıştırıp toksinleri atmamıza neden oluyor. Böbreklerin sağlıklı kalabilmesi suya bağlı. Ayrıca böbrek taşlarının oluşmasının bir nedeni de vücudun susuz kalması.

* Sindirimi sağlıyor.

* Soğuk algınlığı sırasında bol su içmek gerekiyor. Islak ve nemli dokularda virüsün barınması kuru dokulara göre daha zor.

* Adet dönemlerinde ve doğum sonrası su, kadınlar için daha da önem taşıyor. Emziren anneler daha fazla su tüketmelidirler. Adet dönemlerinde ise vücutta sodyum biriktiğinden, bu sodyumun atılması için su içmekte yarar var.

* Vücuttaki su, acil durumlarda organizmanın yıkanmasını sağlayan rezervuar olarak devreye giriyor.

* Yağ ve ter bezlerinin normal fonksiyonları için gerekli.  

 

 


Yazının kaynağı : http://www.oltulu.net
Oltulu - Sınırsız Bilgi Paylaşım Platformu